Nieuwtjes & wist-je-datjes


Agenda 2019

Door toename van de activiteiten in het buitenland focust Fijne Rijkunst zich vooral op het geven van de jaarcursus. In maart 2019 starten we zelfs met 2 groepen!
De data kun je vinden in dit overzicht>>

Overige workshops, les weekenden en meerdaagse trainingen worden op maat ingepland. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers of van wie iets op locatie wil organiseren. Heb je interesse in een bepaalde workshop, of wil je zelf iets organiseren, neem dan verblijvend contact op met Fijne Rijkunst. Leuk! We gaan dan samen bekijken wat er mogelijk is.

Jaarcursus 2019

Samen trainen, samen leren!

In maart starten we met twee nieuwe groepen. De jaarcursus is speciaal bedoeld voor paardeneigenaren. Eigenaren die het belangrijk vinden om zichzelf te blijven ontwikkelen en die dit graag terug zien in de ontwikkeling van hun paard.

Tijdens de jaarcursus krijg je tools voor het trainen van je paard vanaf de grond met behulp van het werken aan de hand, het academische grondwerk en het longeren. Ook het rijden komt aan bod. De insteek is dat je op een functionele manier traint voor het rechtrichten en in balans brengen van je paard. Zowel in het rijden als vanaf de grond. Kennis over de natuurlijke scheefheid, het rechtrichten en de biomechanica van zowel ruiter als paard komen uitgebreid aan bod in de theorie.

Het bij elkaar brengen van een groep van 'bewuste' paardeneigenaren werkt heel motiverend en inspirerend. En omdat je elkaar een jaar lang volgt en voor je ogen kunt zien hoe een combinatie zich ontwikkelt, werkt dit extra stimulerend en kun je veel van elkaar leren.

Heb je interesse? Ik stuur je graag meer informatie toe zodat je een indruk krijgt van de theorie die we zullen behandelen en de opbouw en structuur van de jaarcursus. De praktijk blijft wel maatwerk. Het gaat er om dat jij en je paard groeien in een tempo wat voor jullie beiden prettig is.

Meer info over de jaarcursus.

Na 10 jaar ervaring durf ik wel te stellen dat de mensen die de jaarcursus hebben gevolgd zich het meest voorspoedig ontwikkelen. Wil je weten waarom?

Lees meer>>

Merk het verschil op tussen de bovenste foto en de onderste foto. Fysieke spanning geeft mentale spanning.
In de onderste foto zie je Amoroso volledig ontspannen maar wel in opperste concentratie.
  

Jaarcursus verdieping

Vervolg op de jaarcursus

De jaarcursus verdieping is bedoeld voor mensen die de jaarcursus bij Fijne Rijkunst hebben gevolgd of voor mensen die al op een bepaalde manier met het werken aan de hand, het academische grondwerk en de klassieke rijkunst bezig zijn geweest. Voorkennis is dus nodig en in de praktijk is de schouderbinnenwaarts en de travers redelijk bevestigd, zowel vanaf de grond als in het rijden.
 
Lees meer>>
 

Rechtrichten in Vrijheid

Training 2-daagse

Bij het werken in vrijheid met je paard gaat het om connectie. Deze connectie gaat verder dan leiden en volgen. Bij connectie gaat het om SAMEN. Zoals een zwerm vogels dezelfde dynamiek heeft en in de lucht de meest prachtige acrobatische patronen laat zien. Leiden en volgen vloeien in elkaar over.
Samen ben je één.

Nieuwsgierig geworden?
Wil je ook weten wat trainen in vrijheid voor jou en je paard kan betekenen, en bovenal wat dit met rechtrichten te maken heeft?

Kijk hier>>

Lesweekend houding & zit deel I

Thema: balans en zit van de ruiter

Wil je werken aan je eigen balans en aan een stabiele maar wél ontspannen zithouding? Wil je meer inzicht krijgen in welke informatie je van je paard krijgt? Dus wat de beweging van het paard jou vertelt via jouw lichaam.

Ja...?! Dan is dit weekend écht iets voor jou. Informeer naar de mogelijkheden en meld jezelf aan via het contactformulier.

Lees hier de reactie van deelnemers>>

Meer info over het lesweekend houding & zit deel I.

Lesweekend houding & zit deel II

Thema: vinden van de gezamenlijke balans

Er is een vervolg op het lesweekend houding & zit deel I. Dus..., als je de smaak te pakken hebt, na dit lesweekend kun je altijd verder met deel II. Dit geldt uiteraard ook voor de mensen die al eerder hebben meegedaan.

Lees hier de reactie van deelnemers>>

Meer info over het lesweekend houding & zit deel II.

Rechtrichten en dressuur

Basic trainer & instructeur NCSAH

In 2015 ben ik met veel plezier begonnen aan de 5-jarige opleiding aan de NCSAH. Deze opleiding ervaar ik als een mooie aanvulling op mijn huidige kennis en ervaring. Dankzij de NCSAH kan ik mijn passie en liefde voor de dressuur verder ontwikkelen. Mijn motto is dan ook “Meesterschap willen bereiken is altijd leerling blijven”. Deze 5-jarige opleiding geeft een mooi vooruitzicht. Daarnaast zal ik mijn kennis en vaardigheden ten aanzien van Straightness Training en Centered Riding blijven updaten.

www.ncsah.nl/natalie-van-der-meide

Facebook

Volg Fijne Rijkunst via FB en word vriend!

Ik publiceer regelmatig interessante onderwerpen met betrekking tot het trainen van paarden. Door mijn internationale netwerk post ik vooral in het Engels. Ik zou het leuk vinden om op deze manier met je in contact te blijven. Daarom.... word vriend en meld je aan via deze link.

Video's

Via YouTube en Facebook plaats ik regelmatig nieuwe video's. Onderstaande video's zijn al wat ouder maar ze zijn nog steeds interessant. en relevant.

Bekijk video>>                                                  Bekijk video>>

Paarden

Heb je al kennis gemaakt met de paarden van Fijne Rijkunst?

Mijn paarden zijn mijn leermeesters. Dankzij hen heb ik mijzelf ontwikkeld tot een betere trainer, ruiter en instructeur. Ik vind het daarom belangrijk om regelmatig een video te posten of een ervaring te delen via Facebook en YouTube. 

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum