Kunst

Fijne Rijkunst

  • ontwikkeling van de ruiter door kennis, ruitergevoel en vaardigheden
  • ontwikkeling van het paard – mentaal en fysiek – door uit te gaan van zijn karakter, natuurlijke aanleg en talenten

Met als doel:

  • harmonie en lichtheid tussen ruiter en paard
  • waarbij het paard tevreden en trots alle opdrachten uitvoert 

Begeleiding in de vorm van:

  • individuele lessen
  • clinics en workshops
  • cursussen in groepsverband

Wat verstaan we onder rijkunst als kunst?

Kunst
Het verfijnen van het gevoel van het paard en de ruiter naar een niveau waarbij geen enkele zichtbare inwerking van de ruiter meer over is om het paard in zijn volle kracht en behendigheid te laten bewegen.

Voor de ruiter
Een ruiter die de kunst goed verstaat is in staat om de complete kracht en elasticiteit die de achterbenen van het paard in zich dragen tot in de perfectie te ontwikkelen. Het paard zal hierdoor lichtvoetig lopen. Net als het veulen dat beweegt met een frisheid en gratie die de kunst alleen op het allerhoogste niveau bereiken kan.

Voor het paard
De rijkunst spreekt naast de fysieke, ook de mentale vermogens aan van het paard. Het paard leert om op de kleinste wenk van de ruiter te reageren. Naarmate zijn aanhankelijkheid en trouw aan de ruiter toeneemt zal het paard tevreden, trots en zelfbewust alle opdrachten uitvoeren. Deze lange en intieme omgang met de ruiter maakt dat het paard ongelooflijk intelligent en opgewekt wordt.

*****


Waarom Fijne Rijkunst?

Fijne Rijkunst ziet het trainen en berijden van paarden als een bewegende kunstvorm. Een uiting van deze kunst vertaalt zich in harmonie tussen ruiter en paard. Dit samenspel tussen mens en paard is voor iedereen bereikbaar. Ongeacht het ras, de natuurlijke aanleg van het paard en zijn talenten. Fijne Rijkunst is opgericht om mensen te inspireren en te begeleiden op hun weg van de rijkunst. Voor mensen die een ware liefde voelen voor hun paard, het geduld hebben om zichzelf en hun paard op te leiden in de rijkunst en gedreven worden vanuit de passie om zich continu te blijven ontwikkelen. Fijne Rijkunst is opgericht door Natalie van der Meide.

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum