Er zijn verschillende manieren van begeleiding mogelijk:

Jaarcursus

Fijne Rijkunst heeft een jaarcursus ontwikkeld op basis van 1 dag in de maand. Deze cursus wordt gegeven aan groepen, bestaande uit deelnemers mét paard en deelnemers zónder paard mét privéles op een andere dag. De groep bestaat uit 6 deelnemers mét paard en eventueel deelnemers zónder paard.

Voordelen van een jaarcursus zijn:

  • Theorie en praktijk worden op een heldere manier aan elkaar gekoppeld.

  • Naar elkaar kijken betekent ook veel van elkaar leren. Aandachtspunten, valkuilen en hoe je bepaalde problemen kunt oplossen is niet alleen een kwestie van horen en doen, maar is juist ook een kwestie van ZIEN en visualiseren ( jezelf een innerlijk beeld vormen ).

  • De geboekte vooruitgang kan door iedereen gevolgd worden, wat dus ook weer zeer leerzaam is.

  • Door te kiezen voor een langere periode maak je gebruik van een logische opbouw in de training. Hierdoor zullen de verschillende elementen van het werken aan de hand, academisch grondwerk, longeren en het rijden uitgebreid aan bod komen, volgens een duidelijke structuur.

  • Het verwerven van kennis, het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden en het terugzien van je trainingsarbeid in de ontwikkeling en opleiding van je paard kost tijd! Een jaar is eigenlijk nog maar het begin.
     

Reacties van deelnemers

Lees meer>>

Jaarcursus verdieping

Vervolg op de jaarcursus

De jaarcursus verdieping is bedoeld voor mensen die de jaarcursus bij Fijne Rijkunst hebben gevolgd of voor mensen die al op een bepaalde manier met het werken aan de hand, het academische grondwerk en de klassieke rijkunst bezig zijn geweest. Voorkennis is dus nodig en in de praktijk is de schouderbinnenwaarts en de travers redelijk bevestigd, zowel vanaf de grond als in het rijden.

De jaarcursus verdieping heeft als belangrijkste doelstellingen:
Lees meer>>

Lesweekend houding & zit deel I

Thema: balans en zit van de ruiter

Een goede en onafhankelijke zit is het meest waardevolle wat je als ruiter kunt bezitten. En zoals het met alle goede dingen gaat... dit komt langzaam. Het verfijnen van je gevoel, het ontwikkelen van je balans en het verbeteren van je coördinatie is iets waar je altijd mee bezig kunt zijn. Toch... je paard zal je dankbaar zijn! Met een goede ruiter op zijn rug kan het paard vrijer en gemakkelijker bewegen. Ook zal het paard zich steeds prettiger gaan voelen. Door zijn fysieke en mentale ontwikkeling groeit het paard uit tot een trots en zelfbewust wezen. Een individu wat graag met zijn ruiter wil samenwerken!

Lees meer>>

Reacties van deelnemers

Lees meer>>

Lesweekend houding & zit deel II

Thema: balans en ruggebruik van het paard

In dit lesweekend houding & zit bouwen we voort op de lichaamsbewustwording en ervaringen uit het eerste lesweekend. Waar deel I zich vooral richt op de ruiter gaat deel II over het vinden van de gezamenlijke balans. De balans tussen ruiter én paard. Want alleen vanuit een gezamenlijke balans is de weg vrij voor ontspanning, harmonie, rechtrichten en verzameling.

Lees meer>>

Reacties van deelnemers

Lees meer>>
 

Rechtrichten in Vrijheid

Training 2-daagse

Bij het werken in vrijheid met je paard gaat het om connectie. Deze connectie gaat verder dan leiden en volgen. Bij connectie gaat het om SAMEN. Zoals bij een zwerm vogels die dezelfde dynamiek heeft en in de lucht de meest prachtige acrobatische patronen laat zien. Leiden en volgen vloeien in elkaar over.
Samen ben je één.

Lees meer>>

Introductiecursus rechtrichten

3 daagse cursus in 6 weken
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die in een kort tijdsbestek een indruk willen krijgen van het rechtrichten en de academische rijkunst. 

In deze drie dagen, en 6 weken trainen, ervaar je hoe je je paard kunt gymnastiseren en hoe je jezelf kunt ontwikkelen tot een goede trainer en ruiter voor je paard.

De introductiecursus wordt 'op locatie'
georganiseerd. Dus op de eigen
pensionstal, privéstal of manege.

Privé accommodatie

De jaarcursus en eventuele andere lesdagen worden gegeven op de prachtige accommodatie van Equestor, vlak bij Oosterwolde. Deze accommodatie voldoet aan alle wensen op het gebied van comfort en gemoedelijkheid. In een sfeervolle ambiance, waarbij gastvrijheid en rust voorop staan, creëer je de optimale leeromgeving voor mens en paard. 
Voor meer informatie www.equestor.nl

Ook bestaat de mogelijkheid tot overnachten. Equestor beschikt over een luxe en moderne B&B, genaamd Klokhuis. Voor meer informatie benbklokhuis.

Privéles

Dit kan op locatie: regio Friesland, Drenthe, Zuid/Oost Groningen en de kop van Overijssel. En op de eigen locatie van Fijne Rijkunst in Noordwolde (Friesland).

Agenda

Het complete aanbod aan lesdagen en data is te bekijken in dit overzicht.

Via de website kun je meer informatie opvragen en jezelf "vrijblijvend" opgeven.

>>Terug naar Home

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum