Jaarcursus Train je paard in balans

Leer je paard in balans te trainen en vrijer te laten bewegen; zowel op de grond als in het rijden

Hoi! Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen en meer wilt weten over het in balans trainen van je paard. Zou je dolgraag verder willen komen in de training met je paard, maar weet je niet hoe? Loop je tegen rijtechnische problemen aan of heb je het gevoel dat er geen vooruitgang is? Of zijn jullie al een droomteam samen en ben je juist benieuwd hoe jullie nog verder kunnen komen? Lees dan zeker verder want dan wil je de jaarcursus niet missen! 

Herken jij jezelf hierin?

•    Je zoekt naar een ontspannen en effectieve manier om je paard te trainen.
•    Je wilt je kennis verbreden over biomechanica en het correct trainen van je paard.
•    Je wilt concrete handvaten om optimaal te kunnen samenwerken met je paard en het plezier behouden.
•    Je wilt een betere connectie met je paard vanaf de grond of tijdens het rijden.
•    Je hebt al meerdere cursussen gevolgd, maar je hebt nog niet gevonden wat echt bij jullie past. 
•    Je wilt graag de training (weer) oppakken na een blessure of periode van rust.
•    Je wilt zelf een betere trainer worden voor je paard
•    Je zoekt een cursus die helemaal is afgestemd op de persoonlijke ontwikkeling van jou en je paard.
•    Je wilt weten hoe je je eigen vaardigheden als instructeur kunt verbeteren en aanvullen.

Stel je voor dat er een manier is om de spanning te laten verdwijnen en dat jullie op een leuke en effectieve manier verder kunnen komen. Hoe zou je dat vinden? Dat je leert om je paard meer gemak te laten ervaren in wat je van hem vraagt en dat hij daardoor meer gemotiveerd raakt? Dat je ook leert om je paard op een ontspannen manier veel fijner te laten bewegen? Word je al enthousiast bij de gedachte dat jullie dit samen kunnen bereiken? Dan is de jaarcursus Train je paard in balans echt iets voor jou!

 

Even voorstellen

Mijn naam is Natalie van der Meide, ervaren (revalidatie)trainer van paarden en instructeur. Ik heb mij jarenlang verdiept in het trainen van het paard vanaf de grond, alsook in het rijden. Mijn drijfveren zijn erop gericht om paard en ruiter samen te brengen in de training. Bouwen aan een goede basis. Een goede basis in de training zorgt voor welzijn, gezondheid en plezier tussen mens en paard. Het paard wordt voorbereid op het specifieke doel. Daarna opent zich de weg naar verdere groei en ontwikkeling. Paard en ruiter groeien uit tot een eenheid. Samen kunnen ze vorm en inhoud geven aan datgene wat ze leuk vinden om te doen in welke discipline dan ook. Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn verhaal.

Wist je dat rechtrichten aan de basis ligt van een ontspannen, meewerkend en lekker bewegend paard?

Een paard wat zijn lichaam weet te coördineren voor balans en leert hoe hij de ruiter beter kan dragen ervaart dat alles minder moeite kost. Sterker nog, het paard gaat dit zelfs als prettig ervaren. Balans voelt goed! En met het ontwikkelen van kernaanspanning in het lichaam gaat het paard ervaren dat hij sterker wordt en ontwikkelt hij hierdoor meer zelfvertrouwen. Lichaam en geest, onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Inhoud van de jaarcursus Train je paard in balans

Tijdens de jaarcursus Train je paard in balans combineren we in de training de principes van rechtrichtende buigingsarbeid en leren we het paard om zichzelf te coördineren in de 4 dimensies; verticale balans, horizontale balans, lateroflexie en in het diagonale vlak. Deze combinatie geeft zo’n goede basis dat je er absoluut zeker van kunt zijn dat jij en je paard een enorme stap gaan maken in jullie ontwikkeling!


De jaarcursus is opgebouwd uit verschillende onderwerpen waarbij theorie en praktijklessen met elkaar worden afgewisseld. De jaarcursus is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en kennisniveau. Je volgt de jaarcursus dus volledig in jouw eigen tempo! Elke lesdag start met een gedeelte theorie en daarna gaan we in de praktijk aan de slag. We besteden aandacht aan het begrijpen van paardengedrag, communicatie en het werken op basis van intentie. Je leert de technieken van de verschillende principes om je paard in balans te trainen vanaf de grond en onder het zadel. Je leert ook hoe je je eigen balans kunt verbeteren als ruiter. Als je geen (fysieke) mogelijkheden hebt om te rijden maar voornamelijk vanaf de grond wilt werken dan kun je ook deelnemen aan de jaarcursus.

Jaarcursus Train je paard in balans
•    11 lesdagen verdeeld over 12 maanden
•    Theorie- en praktijklessen
•    Meerdere praktijklessen per dag
•    Meekijken en leren van medestudenten
•    Volledig afgestemd op jouw behoefte en kennisniveau
•    Alleen te volgen met je eigen paard of als theoriedeelnemer

 

Welk resultaat kun je verwachten?

1. Een correcte basis voor jou en je paard
Ontwikkeling en groei is onlosmakelijk verbonden met een goede basistraining. Je kunt dit zien als het fundament waarop je later gaat bouwen.

2. Een doorbraak in je training
Soms missen we net dat puzzelstukje waardoor de groei in je training stagneert. Tijdens de jaarcursus leer je holistisch naar je paard te kijken, ook ten aanzien van je training. Succes in de basis bepaalt het succes voor de toekomst.

3. Kennis en kunde geeft zelfvertrouwen
Paarden zijn kwetsbare dieren en er zijn vele factoren die van invloed zijn op het welbevinden en de prestaties van het paard. Met kennis en inzicht leer je zelfstandig keuzes maken en met meer zelfvertrouwen trainen en beslissingen nemen.

4. Trainen vanaf de grond als aanvulling op het rijden
Trainen vanaf de grond biedt de mogelijkheid om het paard zonder het gewicht van de ruiter in balans te brengen en te gymnastiseren. Een ander belangrijk voordeel is dat je vanaf de grond kunt zien op welke manier je paard moeite heeft met zijn balans. Je rijden wordt hierdoor effectiever en met meer gevoel.

5. Werken aan jezelf
Biomechanica van het paard begint bij een goede biomechanica van de ruiter. Paardrijden is lichaamstaal dus als ruiter zijn we ons bewust op welke wijze we de balans en houding van het paard beïnvloeden met onze balans en houding in het zadel. De jaarcursus besteedt elke lesdag aandacht aan oefeningen voor lichaamsbewustwording en -coördinatie.

6. Optimaal leren is gebruik maken van verschillende leervormen
De jaarcursus voorziet in alle leervormen door gebruik te maken van theorie presentaties, oefeningen voor body awareness, praktijklessen en meekijken met de andere lessen zodat je visueel kunt waarnemen wat er gebeurt en je je oog kunt trainen voor een correcte houding en beweging van het paard.

7. Gestructureerd werken
Door de jaarcursus beschik je over de mogelijkheid om je training structuur te geven. Een jaar lang! Dit is belangrijk omdat trainen altijd een proces is. Iets is goed voor nu en staat in relatie tot wat het paard kan bereiken over een maand, over 3 maanden. Trainen is de grens in kwaliteit en prestatievermogen langzaam opschuiven zodat het paard zich blijft ontwikkelen op een harmonieuze manier zonder iets te forceren of te overvragen.

8. Plezier voor paard en ruiter
Een goede basistraining geeft het paard weer een stem. Je leert oog krijgen voor wat het paard aangeeft. Je gaat rekening houden met zijn specifieke kenmerken en karakter. Je leert hoe je je paard kunt helpen en begeleiden en hoe je zijn talenten kunt benutten. Een gemotiveerd paard geeft een blije ruiter en andersom.

9. Samen leren samen delen met veel persoonlijke aandacht
Een jaar lang elkaars ontwikkeling volgen werkt enorm stimulerend en draagt bij aan het verbreden en verdiepen van je kennis en vaardigheden. Elke combinatie geeft je de mogelijkheid om aspecten te belichten die jou als trainer meer allround maken. Hierdoor krijgt je ervaring een boost en nemen je kwaliteiten als trainer exponentieel toe.

10. Een basis leggen waarmee je verder kunt; ook NA de jaarcursus!
In een jaar tijd heeft je basistraining zoveel meer fundament gekregen dat je er altijd op kunt terugvallen. Sterker nog, het is DE rode draad geworden voor je toekomstige doelen. Biomechanica en een correct bewegingspatroon verandert niet, ook niet wanneer we een bepaalde discipline beoefenen of wanneer we de oefeningen moeilijker maken.

 

Kortom, gun jezelf en je paard een mooi jaar en een gedegen basis!

Voor wie is de jaarcursus geschikt?
•    Zowel voor de beginnende als de gevorderde paardeneigenaar
•    Als je de ins en outs wilt weten van het in balans trainen van je paard
•    Als je zoekt naar een fijne samenwerking met je paard 
•    Als jij in 2019 optimaal wilt gaan genieten van en met je paard!

Gun jij jezelf en je paard een fantastisch jaar boordevol ontwikkeling en plezier? Wacht dan niet langer en meld je aan voor de jaarcursus Train je paard in balans

Inhoud en dagindeling

Lees verder en bekijk de brochure >>

Referenties van deelnemers

Anderen delen graag met jou hun ervaringen >>

Accommodatie

De jaarcursus wordt gehouden op de mooie, rustige en landelijke locatie van Equestor in Langedijke vlak bij Oosterwolde. Bekijk hier de foto's. Deze plek is werkelijk een heerlijke plek voor mens en paard >>

Data

In maart 2019 starten we met 2 groepen. Je kunt kiezen voor de zaterdag of de zondag. Kijk hier voor het overzicht van de data >>

Investering

Wil je meer weten over de kosten en de betalingsmogelijkheden? Hier lees je over je investering >>


>>Terug naar Home

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum