Cursusaanbod en workshops

“Be the best horse you can be”

De weg naar eenheid en harmonie

Centraal bij Fijne Rijkunst staat deze gedachte. Hierin zit versleuteld:

Voor het paard
Het opleiden van het paard tot een soepel, wendbaar en licht in de voorhand bewegend paard. Tot een paard dat graag met zijn ruiter wil samenwerken en door een goede en degelijke opleiding uitgroeit tot een trots en zelfbewust wezen.

Voor de ruiter
De ruiter opleiden tot een goede trainer en ruiter voor zijn paard door het aanreiken van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden. Maar ook – en zeker zo belangrijk – door het vergroten van bewustzijn. Ontwikkelen van diepere lagen van zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn door het werken met energie, balans, gronden, centreren, bewegingspatronen en lichaamshoudingen.

Deze twee terreinen behelzen onnoemelijk veel. Zij vormen een onuitputtelijke bron voor inspiratie en ontwikkeling.

Daarom….

Jaarcursus

De jaarcursus richt zich op het technische deel van het opleiden van het paard en de ruiter. Het paard door rechtrichten en gymnastiseren en de ruiter door kennis en vaardigheden.

  
Programma houding en zit

Het programma houding en zit richt zich op het ontwikkelen van een dieper niveau van lichaamsbewustzijn, balans en bewegingspatronen.

Deel I: balans van de ruiter
Deel II: vinden van de gezamenlijke balans
Deel III: de observerende en nagevende ruiterhand  (is in ontwikkeling)

Vergelijkende delen

Qua bouw en skelet kunnen wij onszelf vergelijken met het paard. Hoe beter wij onszelf daar van bewust zijn, hoe vrijer het paard kan bewegen en hoe beter we het paard kunnen begeleiden in zijn balans en rijkunstige ontwikkeling.

Met als ultieme beleving:

“Two spirits want to do what two bodies can”

Waar de balans van ruiter en paard samenkomen en 2 lichamen elkaar begrijpen en open staan voor elkaar ontstaat een gevoel van werkelijke harmonie en samensmelten.
 

>>Ga naar Mogelijkheden
>>Terug naar Home

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum