Reacties van deelnemers over het lesweekend houding & zit
 

Judith

Judith over het lesweekend:
'Een weekend dat niet alleen invloed heeft op de manier waarop je op je paard zit, maar ook op je lichaamshouding in het dagelijks leven.
De theorie schept duidelijkheid over de invloed van de houding en zit van de ruiter op de bewegingen van het paard. De oefeningen op de grond laten je die invloed vervolgens op indringende wijze ervaren.
Later op het paard voel je je als het ware wakker geschud: de automatische manier waarop je op je paard zit, is opeens geen vanzelfsprekendheid meer. De cursus opent deuren. Ik sta nu op de drempel en zou graag samen met Natalie een andere weg dan voorheen inslaan. Een weg van bewustwording, van harmonie, van eenheid.'
 

Petra

Het lesweekend houding en zit heeft mij heel wat bewuster gemaakt!

De combinatie van theorie, oefeningen zonder paard en oefeningen met paard maakt dat je letterlijk en figuurlijk "steviger" in het zadel komt te zitten vanuit ontspanning! Vooral de werking van de psoasspier in combinatie met de vertikaal bilaterale zit vond ik een eye-opener.

Wat ik ook interessant vond was dat het een samenvoeging was van verschillende trainingsvormen. Kortom een weekend wat je eigenlijk niet mag missen, je bent na afloop niet meer dezelfde ruiter!

Petra
 

Ragnhild

Op 9 & 10 juni 2012 heb ik bij jou de cursus houding & zit gedaan. Drie woorden om het te omvatten; vermoeiend, confronterend en geweldig!! Vermoeiend omdat ik veel geleerd heb. Confronterend omdat ik veel geleerd heb, ik ga weer bij het begin beginnen... niet mijn paard in een vormpje drukken maar samenwerken. Geweldig omdat ik veel geleerd heb!

Dank je wel Natalie voor een inspirerend weekend.

Ragnhild
 

Dylis

Dit weekend en deze ervaring heeft me bewust gemaakt van de beweging van het paard, dat van mezelf en ten opzichte van elkaar. Op een duidelijke manier ervaar je, en voel je, het verschil van hoe het wel en niet zou moeten.

Ontkennen dat het op deze manier niet zou moeten zijn, zou mij tot een naïeve ruiter maken. Nu alleen nog veel oefenen, voelen en interviewen (een dialoog hebben met je paard). Het is een manier van communiceren en het constateren van verschillende bewegingen.

In welke vorm van het  beoefenen van de paarden- en/of ponysport dan ook, dit is iets wat de basis zou moeten zijn. Deze cursus heeft mij doen beseffen dat dit de fundering is om op door te bouwen.

Dit weekend is voor mij iets geweest wat je in je verdere paardenleven mee kunt nemen. Een soort kadootje. En wanneer je dit daadwerkelijk in de praktijk kunt beoefenen dan ben je wel een heel rijk mens.

Ik ben daarom ook dankbaar dat je deze kennis en ervaring met ons hebt gedeeld.

Dylis
 

Wietske

De cursus houding&zit kan ik elke ruiter aanbevelen. Paardrijden begint bij een correcte houding en zit. Het werkt niet als je van alles van je paard vraagt en daarbij je paard alleen maar in de weg zit. Dus letterlijk één worden met je paard door het bij elkaar brengen van het zwaartepunt van jou en je paard en van daaruit verder!

Het was voor mij een geweldig en inspirerend weekend. Een hele dikke pluim voor Natalie! Voor haar geweldig duidelijke uitleg. 

Ik ben na dit weekend zeer zeker een andere ruiter geworden!

Wietske
 

Tanja

Een weekend houding en zit, wat steek je daar van op, nou best veel.
Dit weekend heeft mij opnieuw laten zien dat je altijd kunt leren.
Dat het heel belangrijk is om op zoek te blijven gaan naar mensen die jou kunnen uitleggen wat het verschil kan zijn tussen goed en beter.
Iemand die je kan laten voelen en laten zien hoe makkelijk je je paard in de weg kunt zitten, en hoe dat beter kan. Het mooie is dat je eigen paard je laat zien hoe fijn hij/zij er van gaat lopen met maar hele kleine veranderingen. En dat je zit toch echt de basis blijkt te zijn, en de oorzaak en de oplossing voor veel rijproblemen.

Ik heb een super fijn weekend gehad en kan het een ieder aanbevelen.

Tanja
 

Marian

Mijn ervaringen met dit weekend waren erg leerzaam! Door het intensieve weekend komen theorie en praktijk samen. Door mee te kijken met de andere deelnemers leer je zoveel meer dan enkel alleen in een privéles. Ik vond de praktijklessen daarom erg inspirerend.

En ik heb eindelijk ontdekt wat een "Open Seat" nu precies is :-)

Marian
 

>>Terug
>>Terug naar Nieuws
 

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum