Reacties van deelnemers over het lesweekend houding & zit deel II
   

Willechien

Sinds ik houding en zit deel I gevolgd heb ben ik me veel bewuster van mijn zit en de inwerking er van op het paard, maar er waren nog wat losse eindjes (draf en galop). Bij cursus deel II vielen de puzzelstukken op hun plaats. Het heeft mij opgeleverd dat ik niet meer moe ben na het paardrijden. Verder heb ik na het rijden geen last meer van mijn onderrug, ook niet als ik doorzit. Mijn paard loopt nu beter in balans omdat ik voor de balans zorg. Hierdoor kan zij zich beter ontspannen en nageeflijk blijven.  Mijn hulpen kan ik klein houden doordat ik vanuit mijn centrum werk en het principe van de "comparable parts" toe pas (mijn heup is de heup van het paard en mijn schouder de schouder van het paard).  Wat heel prettig was dat het werken vanaf de grond afgewisseld werd met longeerwerk en rijden. Zo zie je wat het paard doet en daarna kun je dit voelen op het paard. De volgende stap was om je zit te gebruiken voor beïnvloeding en dat leverde met een kleine zithulp al een groots effect op.

Ik kan niet wachten op deel III.

Groet, Wil.lechien
 

Petra

"Ride the hindlegs, straight in the middle and negotiate with the shoulders."

Na het weekend houding en zit deel II weet je wat bovenstaande zin betekent en wat dat vraagt van je zit als ruiter! Daarnaast leer je de bouwstenen (zachte ogen, ademhaling, blokken bouwen en centreren) van centered riding toepassen.

Persoonlijk heb ik gevoeld wat het is wanneer je met je zit écht in contact staat met de achterbenen van het paard en is het mij gelukt om verzameld aan te galopperen met alleen zithulpen en de juiste intentie!

Mijn complimenten Natalie en bedankt voor het leerzame weekend! Hierbij schrijf ik me alvast in voor deel III.

Groetjes, Petra
 

Judith

Wat heb ik uitgekeken naar het lesweekend houding en zit deel II. Want welke drie dingen zijn er voor een ruiter belangrijker dan 1) zijn/haar zit, 2) zijn/haar zit en 3) zijn/haar zit? Er was theorie, er waren oefeningen op de grond, individueel, met elkaar en natuurlijk met en te paard. Hoe kan ik het goed samenvatten? Want je moet het zelf ervaren. Een poging: confronterend, enerverend, inspirerend ... ik wil nog een keer! Maar kijk stiekem ook al uit naar lesweekend houding en zit deel III !

Judith

 

>>Terug
>>Terug naar Nieuws
>>Terug naar Home

Copyright © 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum