Jaarcursus verdieping

Vervolg op de jaarcursus

De jaarcursus verdieping is bedoeld voor mensen die de jaarcursus bij Fijne Rijkunst hebben gevolgd of voor mensen die al op een bepaalde manier met het werken aan de hand, het academische grondwerk en de klassieke rijkunst bezig zijn geweest. Voorkennis is dus nodig en in de praktijk is de schouderbinnenwaarts en de travers redelijk bevestigd, zowel vanaf de grond als in het rijden.

De jaarcursus verdieping heeft als belangrijkste doelstellingen:

1. Kennis en vaardigheden ontwikkelen voor de meer gevorderde oefeningen zoals de renvers, het appuyeren en de werkpirouette. Ook de oefeningen voor de verzameling zoals het diagonaliseren van de stap, de half steps en de piaffe komen aan bod.

2. Ontwikkelen van diepere lagen van bewustzijn en lichaamsbewustzijn in het werken aan de hand, het academische grondwerk en het rijden. Werken aan houding en zit, centreren, gronden en ademhaling.

3. Werken aan verfijning in de communicatie en balans tussen mens en paard.

Naast de praktijklessen in de ochtend en in de middag hebben we ook nu weer 2 blokken om iets te doen. Waar we in de eerste jaarcursus de nadruk leggen op de theorie - vanuit de gedachte: eerst denken, dan doen - gaan we in deze jaarcursus vooral doen! Aan de slag om met elkaar veel bewuster te worden. We gebruiken allerlei oefeningen zoals: loopoefeningen, leidoefeningen, oefeningen voor houding en zit en het werken met de 4 basisprincipes van Centered Riding.
    

   
Noot: in het grondwerk loop je voor je paard, of naast je paard, en communiceer je via de middelste ring van de kaptoom (zie onderstaande foto). In het werken aan de hand loop je naast de schouders van je paard en communiceer je via teugelvoering; een buitenteugel en een binnenteugel.
 

Interesse?

De jaarcursus bestaat uit in totaal 12 cursusdagen. Het complete programma kun je opvragen via de website van Fijne Rijkunst. Onder vermelding van je contactgegevens sturen we het graag naar je toe.
 

>>Terug
>>Terug naar Home
>>Terug naar Nieuws

Copyright ┬ę 2016 Fijne Rijkunst. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum